Ondersteuning bij (beginnende) dementie
Vergeetachtigheid, veranderingen in het gedrag en het karakter, problemen met alledaagse handelingen en taalproblemen. Het zijn voorbeelden van verschijnselen die ‘er langzaam in sluipen’ op hoge leeftijd. De verschijnselen kunnen duiden op (beginnende) dementie.
De wijkverpleegkundige en de medewerkers van het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum (GOAC) werken nauw samen met u en uw naasten om veranderingen te signaleren en te bepalen of begeleiding en hulp nodig zijn. De wijkverpleegkundige denkt met u mee over wat er thuis nodig is en waarbij familie en vrienden u kunnen ondersteunen.
Als er sprake is van dementie, kijken mantelzorgers en professionals van het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum en mogelijk de polikliniek geriatrie van het Beatrixziekenhuis, samen naar het allerbelangrijkste: de juiste zorg. Met een actief plan is het mogelijk om veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen. De juiste zorg en juiste aanpak zijn uiteraard maatwerk en kunnen daarom per persoon en per situatie verschillen.
Voor mensen met beginnende dementie kan een bezoek aan de dagbesteding prettig zijn. Op de dagbesteding wordt uitgegaan van uw mogelijkheden en onze medewerkers vullen die verder aan. Zo werken we samen met u aan het vergroten of het behouden van uw zelfredzaamheid, waardoor u langer veilig en zelfstandig thuis kan wonen. In sommige gevallen zorgt het bezoek aan de dagbesteding bovendien voor een adempauze bij uw mantelzorger.