Molenhoek
GorinchemContactgegevens
Kortendijk 111 - 113 - 115
4201 KS Gorinchem
Molenhoek biedt zorg voor
- Dementie
- Verpleeghuis
Wanneer kom ik in aanmerking?
U komt in aanmerking voor Molenhoek wanneer u een indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) van 5 of 7 heeft. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars beoordelen wij of Molenhoek u de juiste zorg kan bieden.
Verhuizen vraagt om een goede voorbereiding. Ook als u gaat wonen op een woonzorglocatie. Daarom hebben we praktische informatie over verhuizen naar en wonen op een Rivas woonzorglocatie voor u op een rij gezet.
Molenhoek
Molenhoek is een kleinschalig verpleeghuis van drie verdiepingen midden in het centrum van Gorinchem. We bieden zorg en onderdak aan 18 bewoners met dementie. De bewoners wonen verdeeld over drie woongroepen met respectievelijk 5, 6 en 7 bewoners. Woongroep de poldermolen is op de begane grond, de korenmolen op de eerste verdieping en de windmolen op de tweede verdieping. Molenhoek is een stadslocatie en dat zorgt voor een levendige woonomgeving. Letterlijk om de hoek zijn er veel verschillende winkels en is er van alles te zien. De molen is daarbij een vast en vertrouwd herkenningspunt. In Molenhoek zijn ons dakterras en balkon fijne plekken waar u als bewoner kunt ontspannen en uw familie kunt ontvangen.
Hoe ziet de woning er uit?
Elke bewoner heeft een eigen appartement met een woon/slaapkamer. Twee appartementen hebben een eigen sanitair. Bij de overige 16 appartementen delen twee bewoners het sanitair. In uw appartement staat onder meer een bed en een kast. Daarnaast biedt het ook ruimte voor een paar van uw eigen spullen. De woongroepen hebben allemaal een eigen woonkamer en keuken. In die keuken wordt elke dag vers gekookt. En we nodigen u als bewoner van harte uit om hieraan naar eigen behoefte aan bij te dragen. Elke dag samen de tafel dekken, koken, eten en afruimen geeft onze bewoners houvast, structuur en rust. Hiermee voelt de woongroep ook echt als thuis.
Wat is er allemaal te doen?
In Molenhoek bieden wij u als bewoner verschillende voorzieningen en activiteiten. Deze zijn zowel in groepsverband als gericht op de individuele bewoner. Zo hebben we onder meer een badbrancard. Daarmee kunnen onze bewoners, uiteraard wanneer zij dat zelf willen, lekker en veilig in bad. Ook populair bij ons is de zogenaamde tovertafel. Met behulp van een projector die aan het plafond hangt, toveren wij een gewone eettafel om in een levendig projectiescherm met daarop bijvoorbeeld filmbeelden van vissen in een aquarium. De tovertafel prikkelt de beleving van onze bewoners en nodigt uit om met elkaar te praten, te bewegen en het stimuleert de hersenactiviteit. We draaien ook regelmatig muziek van voeger en er zijn activiteiten als knutselen, wandelen, spelletje doen, gymmen en handwerken.
Hoe ziet een dag er uit?
De dagen op Molenhoek hebben een vaste indeling. Het is voor onze bewoners erg belangrijk dat de dagen qua rituelen en activiteiten zoveel mogelijk herkenbaar en voorspelbaar zijn. Dat geeft rust, vertrouwen en deze structuur verstrekt het thuisgevoel. We splitsen onze activiteiten altijd op in drie vaste stappen: de voorbereiding, de activiteit zelf en de afsluiting. De vaste momenten in de Molenhoek zijn onder meer het ontbijt rond negen uur, de koffie in de ochtend, de lunch met het personeel rond half een, het rustmoment, de middagactiviteit daarna, de avondmaaltijd, aansluitend koffie en een avond drankje en snack.
Hoe is de zorg geregeld?
Op Molenhoek is een klein vast team van verzorgenden, ondersteuners en woonassistenten actief. Samen zorgen zij voor rust, overzicht en gezelligheid op de woongroepen. Als bewoner bent u nooit alleen. Het zorgteam biedt u als bewoner gewoontegetrouw en omgevingszorg in samenwerking met vrijwilligers en uw familie. Het team zorgt met posters qua inrichting ook voor herkenbare en vertrouwde beelden voor de bewoners.
Vrijwilligers
De vrijwilligers van Molenhoek zijn van onschatbare waarde. Hun werk is divers. Vrijwilligers helpen bij allerlei activiteiten voor bewoners en begeleiden bewoners naar kerkdiensten. Ook helpen vrijwilligers op de woongroepen, bijvoorbeeld met koken en eten. Tenslotte hebben de vrijwilligers aandacht voor bewoners, zowel één op één als in de huiskamers. Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Natasja Driesprong, n.driesprong@rivas.nl.
Heeft u vragen over deze locatie ?
Neem dan gerust contact op met de Rivas Zorglijn. Wij helpen u graag verder!